La Xarxa Òmnia, formada per 112 Punts Òmnia repartits pel territori, ofereix accés a equipament digital i activitats dinamitzades. El 24 de febrer va celebrar la seva jornada anual, on es van presentar projectes comunitaris i es va fer una activitat participativa sobre el joc Data Control Wars de Becoming. La trobada va arrencar amb la benvinguda institucional de Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials, que va posar en relleu la necessitat de "posar el Departament de Drets Socials al segle XXI". A més a més, va anunciar que des del Departament reforçaran els Punts Òmnia davant les persones professionals "que fan possible la seva formidable tasca social i comunitària".
A continuació, es va celebrar la conferència d'en Genís Roca, expert en Internet, sobre la propera revolució social. "Cal garantir els drets digitals a través de tres esferes: l'accés, la participació i la privacitat", va explicar. A més, va parlar del repte de vehicular mecanismes de participació a la #JornadaÒmnia2023 afirmant que "posar likes a una foto no és participar".
Després, es va donar pas a la presentació de projectes comunitaris representatius de les entitats gestores de la Xarxa:
- La Fundació Gentis, va explicar el projectes Contes exquisits, mini-contes de tres paraules per a brodar les violències. Una acció col·laborativa i col·lectiva amb una gran xarxa de suport de dones.
- L'entitat Casal dels Infants va presentar Donat'+, un projecte europeu del Punt Òmnia Betsaida Badalona a favor de la inserció laboral de dones migrades amb càrregues familiars on treballen la seva inclusió social a través de la capacitació digital, idioma i cohesió social.
- L'Associació de Persones Participants Àgora, va presentar 'DesinfoEND', un projecte del Punt Òmnia de l'Escola de Persones Adultes La Verneda-Sant Martí, d'aprenentatge a través de les tertúlies dialògiques mediàtiques per combatre la desinformació i promoure el pensament crític. El projecte funciona gràcies a persones voluntàries.
- La cooperativa Colectic, gestora del Punt Òmnia Raval, va explicar el projecte WEMIN Raval que va néixer per implementar un model d’integració pioner a Europa per a dones migrades i refugiades per tal de trencar la bretxa digital de gènere en les tecnologies, tot respectant els processos d’aprenentatge d’aquestes dones. Un cop es va acabar el finançament europeu, l'entitat va apostar per tirar-lo endavant apropant-lo al territori del barri del Raval de Barcelona amb una triple mirada: la comunitària, la tecnològica, i la feminista.
Per acabar, Becoming va dinamitzar el joc col·laboratiu Data Control Wars, una eina educativa que pretén abordar els possibles efectes positius i negatius de l'ús de les dades, com a espai de prova d'estratègies de disseny de transició, com a mètode per identificar alguns dels mites articulats per la percepció social de la indústria tecnològica.