‘inicia’t&mòbil’, ‘inicia’t&ordinador’, ‘inicia’t&Capcut’, ‘inicia’t&Canva’, ‘organitza’t’, ‘estimula’t’ i ‘detecta els perills d'Internet’ són les propostes formatives centrals del Punt TIC.

Imatge del Punt Òmnia gòTIC Tàrrega
Imatge del Punt Òmnia gòTIC Tàrrega. 2024. Tipus de lletra: Punt Òmnia gòTIC Tàrrega. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dijous 12 de setembre, el Punt Òmnia gòTIC Tàrrega va donar la benvinguda al curs amb la presentació de la nova programació d’activitats, tallers i cursos. Així doncs, durant els propers mesos d’octubre, de novembre i de desembre, el Punt TIC continuarà treballant les competències digitals i les habilitats digitals, així com lluitant contra les bretxes digitals a través de diverses propostes formatives engrescadores i transformadores. En primer lloc, hi haurà ‘inicia’t&mòbil’ que posarà el focus en les característiques, les funcions i les aplicacions més elementals del telèfon mòbil, ‘inicia’t&ordinador’ que se centrarà a conèixer les funcions elementals de l’ordinador i del seu entorn de treball i en aprendre a navegar per la xarxa, gestionar el correu electrònic i garantir la seguretat en línia, ‘inicia’t&Capcut’ que explorarà el món de l’edició de vídeo, els efectes, les transicions i l’ús de la música, i ‘inicia’t&Canva’ que buscarà crear dissenys visuals i atractius.

També, hi haurà ‘organitza’t’, on es presentaran quatre aplicacions de Google (Keep, Drive, Calendar i Gmail) i ‘estimula’t’, on es facilitaran aplicacions per a mantenir la ment activa i entrenar les capacitats cognitives de manera divertida. En aquesta línia, es dinamitzarà la proposta formativa ‘detecta els perills d'Internet’ per tal de donar a conèixer les eines bàsiques i els coneixements necessaris per a fer front als principals riscos digitals, aprendre a identificar-los i saber com protegir-se de possibles atacs cibernètics i de possibles amenaces digitals. Així mateix, els dimecres, de 9.30 a 10 hores, s’oferiran noves càpsules radiofòniques on es compartiran recursos i estratègies per a fer front als grans reptes, a les inquietuds i a les preguntes de la ciutadania digital.

En concret, el dimarts 19 de novembre, de 12 a 13.30 hores, s’organitzarà una sessió en línia en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Sota el títol ‘llarga vida als mòbils!’, es reflexionarà sobre l’impacte ambiental dels residus electrònics i s’oferiran bones pràctiques per a reduir, reutilitzar, reparar i reciclar els dispositius. També, el dimecres 20 de novembre, de 9.30 a 11 hores, i el dijous 12 de desembre, de 18.30 a 20 hores, es proporcionarà un entorn interactiu i proper per a fomentar l’intercanvi de perspectives.

Les persones interessades es podran apuntar de manera presencial el pròxim dijous 19 de setembre, de 17 a 20 hores, a les activitats vespertines i el pròxim divendres 20 de setembre, de 10 a 13 hores, a les activitats matinals. A partir d’aquestes dates, i si hi ha places disponibles, les persones interessades es podran apuntar de manera telemàtica a través d’un canal d’inscripció telemàtica que especificarà el Punt Òmnia gòTIC Tàrrega.

Per a més informació, es pot enviar un correu a gotic@tarrega.cat o trucar al 973 50 01 99.