Taller de realitat augmentada amb responsables de les biblioteques riberenques
Taller de realitat augmentada amb responsables de les biblioteques riberenques. Autor: Punt TIC de la Ribera d'Ebre. Llicència: Tots els drets reservats.

Aquestes activitats de realitat augmentada van destinades a nens i nenes d'entre 5 i 10 anys perquè les facin amb un adult, ja que s’han de fer amb un telèfon mòbil o tauleta. Una de les aplicacions que s’han fet servir és Quivervision, que mitjançant un dels aparells electrònics, s’enfoca unes làmines, que es poden baixar del web, es pinten i després els dibuixos de la imatge prenen vida. Una altra activitat realitzada es fa amb llibres de realitat augmentada. Es baixa al mòbil o tauleta l’aplicació de cada llibre i s’enfoca per veure les imatges animades.

De moment ja ho coneixen a Móra d’Ebre, on la responsable del Telecentre va fer una sessió de realitat augmentada el passat mes de desembre.

          

La Torre de l’Espanyol, Benissanet, Móra la Nova i Ginestar podran posar en pràctica aquesta nova tecnologia i, properament, també s’hi afegiran la resta de biblioteques de la comarca, per apropar als usuaris i usuàries de les biblioteques aquest divertit format que combina realitat i món virtual.