Fotografia d'un grup de noies amb la seva mentora, a l'esdeveniment de l'STEAMConf 2018
Les joves participants al Technovation han presentat els seus projectes davant d'altres companyes i mentores, en un esdeveniment organitzat en el amrc de l'STEAMConf 2018. Autor: Gerardo Pisarello (Twitter). 2018. Llicència: Tots els drets reservats.

El 18 d'abril, una cinquantena de joves barcelonines que participen en el repte Technovation han pogut assaborir la sensació de presentar el seu projecte davant d'altres companyes i mentores. Ha estat en un esdeveniment celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, en el marc del Barcelona STEAMConf 2018. Les ha acompanyat l'escriptora Zoe Philpott, que compta amb 15 anys d'experiència digital i és la creadora de l'espectacle que celebra la contribució d'Ada Lovelace a la ciència informàtica "Ada.Ada.Ada". En aquesta sessió, les noies han tingut l’oportunitat de compartir l’impacte positiu, social i econòmic dels seus projectes i debatre amb l'escriptora.

Technovation és un concurs internacional que planteja a les nenes i joves d'entre 10 i 18 anys el repte de desenvolupar una aplicació mòbil per resoldre un problema del seu entorn. Pretén despertar les seves vocacions tecnològiques i els resultats de les edicions anterior demostren que ho està aconseguint: el programa produeix un 78% d'augment de l'interès de les noies participants en la tecnologia i el 58% de les participants inicien després estudis en l'àmbit de les TIC.

Les participants de l'edició 2018 han rebut formació i ara treballen de valent per arribar a temps de presentar les seves aplicacions i plans de negoci a les finals regionals. El 19 de maig tindrà lloc la Barcelona Regional Pitch 2018, amb participants catalanes i aragoneses. Les guanyadores participaran en la semifinal internacional i podran aconseguir passi a la final, que se celebrarà a San Francisco, Estats Units, amb premis d'entre 2.500 i 15.000 dòlars.

Calen persones voluntàries per organitzar la final de Barcelona i fer de jurat virtual

L'Associació Espiral Educació i Tecnologia, ambaixadora nacional del programa, fa dues crides al voluntariat per tal que la final regional sigui un èxit. D'una banda, calen persones per donar un cop de mà amb la logística i organització de l'esdeveniment. Les persones interessades es poden posar en contacte amb l'adreça de correu electrònic a girls4change[arrova]ciberespiral.org.

D'altra banda, busquen persones disposades a fer de jurat virtual. Hauran d'avaluar com a mínim cinc projectes, que podran ser dels equips catalans o d'arreu. Busquen persones amb perfil tecnològic, empresarial o de comunicació.