El passat dimarts 20 de febrer, la comunitat de la Xarxa Punt TIC, persones dinamitzadores i entitats gestores, van tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà tres projectes engrescadors en el marc del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, que es va commemorar l’11 de febrer, i del Dia de les Dones, que es commemorarà el 8 de març. En concret, la segona trobada virtual de l’any 2024 va comptar amb una desena de persones participants, entre elles, la Mercè Font del Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara, l’Ariadna Micó del Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona i l’Albert González del projecte ‘V-Tools’.
En primer lloc, va intervenir la Mercè Font del Punt TIC Smartcentre de Santa Bàrbara, que va presentar el ‘Necesser TIC’ i va explicar que el principal objectiu del projecte era ajudar a trencar estereotips de gènere que venien culturalment i històricament imposats i que sobretot en l’àmbit de la tecnologia discriminaven i perjudicaven el paper de la dona. Font va convidar a tothom a replicar el ‘Necesser TIC’ als seus territoris.
En segon lloc, va intervenir l’Ariadna Micó del Punt TIC Servei Municipal d’Ocupació de Girona, que va presentar la Setmana de la Dona i de la Nena en la Ciència i va afirmar que s’havien programat més d’una desena d’activitats per a debatre, per a conscienciar i per a contribuir a la igualtat. Micó va puntualitzar que la iniciativa havia posat el focus en el foment de les vocacions STEAM (Science, Technology, Engineering, Art i Mathematics) i que havia reivindicat especialment la lletra ‘A’ (Art). Micó també va compartir la campanya ‘Ciència amb Denominació d’Origen Girona. Les nostres veïnes, les nostres científiques’ que havia volgut donar visibilitat a dones científiques de la ciutat de Girona. En darrer lloc, va intervenir l’Albert González de ‘V-Tools’, que va presentar ‘V-Tools’ i va comentar que la iniciativa buscava prevenir el ciberassetjament i les violències masclistes, així com fer front a la normalització de les violències a la societat. González va exposar que el projecte d’innovació social digital apostava per l’ús de la realitat virtual i que estava obert a col·laboracions.