Des de la Xarxa Punt TIC, volem contribuir a la commemoració del Dia Internacional de les Noies en les TIC visibilitzant engrescadores referents per a les futures generacions de nenes i noies.

Imatge de Sahar Fátima Syed Shahzadi
Imatge de Sahar Fátima Syed Shahzadi. 2024. Tipus de lletra: Sahar Fátima Syed Shahzadi. Llicència: Tots els drets reservats.

El quart dijous d’abril, se celebra anualment el Dia Internacional de les Noies en les TIC. La jornada busca encoratjar les vocacions tecnològiques entre les nenes i les noies del territori, erradicar la bretxa de gènere i donar visibilitat a noves dones referents. Enguany, des de la Xarxa Punt TIC, volem contribuir-hi visibilitzant engrescadores referents per a les futures generacions. Avui, comptem amb la Sahar Fátima Syed Shahzadi, estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior de Desenvolupament d’Aplicacions Multiplataforma i guanyadora de la vuitena edició dels Premis DonaTIC en el marc de la categoria ‘Estudiant TIC Formació Professional’.

1. Com va sorgir la teva vocació tecnològica?

Des de petita, he tingut una gran fascinació per la tecnologia. Em captivava passar hores amb els meus dispositius electrònics, explorant com funcionaven i analitzant què hi havia darrere de les seves pantalles. Penso que va ser aquesta curiositat inicial el fet que em va portar directament cap al món de la tecnologia.

2. Quina ha estat la teva trajectòria?

La meva passió per la tecnologia es va confirmar pràcticament des de la meva primera classe d'informàtica a l’institut. A partir d'aquí, vaig decidir centrar els meus estudis en les àrees de tecnologia i de ciència. Després de l'ESO, vaig cursar el Batxillerat en ciències i en tecnologies i, tot seguit, vaig continuar els meus estudis amb un cicle formatiu de grau superior d'informàtica. El primer any del grau, vaig començar a treballar en l'àmbit tecnològic i podria afirmar que, des de fa tres anys, em dedico professionalment a allò que més m'apassiona.

3. Quines són les teves metes professionals?

Voldria continuar desenvolupant la meva carrera professional a la meva empresa actual i, possiblement, cursar estudis universitaris d'enginyeria informàtica. D'aquí a cinc anys, per exemple, m’agradaria crear aplicacions mòbils que aportin solucions significatives per a les persones i, en especial, per a les persones més vulnerables.

4. Quines han estat les teves dones referents?

He tingut la sort de ser inspirada per diverses professores en el camp tecnològic, les quals m'han acompanyat profundament al llarg de la meva trajectòria. La passió per la tecnologia, la dedicació i l’empenta d’aquestes dones m'han engrescat a perseguir els meus objectius i endinsar-me de ple en aquest àmbit professional.

5. Com engrescaries una nena o una noia perquè s'endinsés en l'àmbit tecnològic?

Per a animar les nenes i les noies a descobrir l’àmbit tecnològic, els hi suggeriria explorar el vast món dels productes tecnològics i de les aplicacions tecnològiques. Considero que la tecnologia és el futur, i hi ha una necessitat constant de persones innovadores que puguin crear solucions als reptes que emergeixen.