Membres de l'Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital a la JdIS 2017
Membres de l'Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital a la JdIS 2017. Autor: Oficina Tècnica de la Xarxa PuntTIC. 2017. Llicència: BY-SA.

Són els i les professionals que apleguen les noves tecnologies, la inclusió social i el treball comunitari en el seu dia a dia. Formen i apoderen la ciutadania en competències digitals, lluitant contra l'escletxa digital. Ara han unit forces per reclamar més reconeixement cap a la seva figura professional: "Des de fa un temps hi ha un debat sobre el paper d'aquesta figura, les seves competències necessàries, formació, situació laboral, influència en el discurs social de les TIC i la seva estratègia, etc.".

Un grup de dinamitzadors i dinamitzadores digitals ha creat l'Associació de Professionals de la Dinamització Social Digital. Porten uns mesos donant-hi forma i el passat 21 de setembre la van donar a conèixer oficialment a la Jornada de dinamització de la Internet Social 2017. Hi van presentar els resultats d'una enquesta que han realitzat entre els dinamitzadors/ores TIC i que permet fer-se una idea de com és el perfil d'aquests/es professionals.

També van aprofitar per convidar els companys i companyes de professió a sumar-se a l'associació. Així ho van fer molts dels participants de la jornada. Aquesta crida segueix oberta a totes les persones dinamitzadores que hi tinguin interès! Si voleu fer-vos socis o sòcies de l'associació, podeu omplir el formulari que trobareu aquí i fer-lo arribar a aquesta adreça de correu electrònic: hola[arrova]dinamitzatic.cat.

L'associació pretén assolir els següents objectius:

  • Regular la professió del "Dinamitzador/a TIC"
  • A nivell laboral reconeixent el perfil professional per part dels organismes pertinents.
  • Acreditar amb títol propi la figura del dinamitzador/a (fp o universitari)
  • Treballar per l'assoliment d'un conveni propi o el reconeixement d'aquesta figura en algun dels convenis laborals existents.
  • Visibilitzar la professió als mitjans i posar en valor davant la societat la figura i el paper d'aquests professionals.
  • Participar en els espais de debat i decisió com a experts en el camp de l'apropament de les TIC i en la definició de la societat del coneixement així com les polítiques de lluita contra la bretxa digital.