La convocatòria ofereix una subvenció de fins a 3.000 euros estructurada en dos elements: una solució d’accés a Internet mitjançant xarxa de banda ampla i un ajut per a serveis de connectivitat.

Imatge d'ordinador
Imatge d'ordinador. 2020. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Amb la voluntat de millorar la connectivitat digital d’empreses de menys de 50 persones treballadores, és a dir, pimes, microempreses i persones autònomes, s’ha obert recentment una convocatòria per a concedir bons de connectivitat. Coneguda com a Programa Único Demanda Bo Pime i gestionada per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública, durant els propers mesos, es preveu concedir 11.000 bons de connectivitat per a impulsar la digitalització. Així doncs, un bo de connectivitat consistirà en una subvenció de fins a 3.000 euros estructurada en dos elements: el primer seria una solució d’accés a Internet mitjançant xarxa de banda ampla i el segon seria un ajut per a serveis de connectivitat associats. En aquest sentit, si l’empresa compleix amb les condicions establertes a les bases generals de la recent convocatòria, podrà escollir entre els serveis o les solucions que s’adaptin a les seves necessitats i que s’inclouen en el catàleg de la recent convocatòria: accés a Internet de banda ampla, IP fixa, wifi professional, telefonia mòbil corporativa, emmagatzematge i back up al núvol: nivell bàsic, emmagatzematge i back up al núvol: nivell avançat, i centraleta virtual. En conseqüència, l’import de la subvenció dependrà dels serveis escollits o de les solucions escollides. En tots els casos, el període de prestació serà de dotze mesos de durada.

La recent convocatòria pretén reforçar el suport a la digitalització de pimes, microempreses i persones autònomes sumant-se a altres iniciatives anteriors, com el Kit Digital, que subvenciona solucions digitals per a millorar el nivell de maduresa digital, o el Kit Consulting, que ofereix bons per a contractar serveis d’assessorament. La recent convocatòria és totalment compatible amb les dues iniciatives anteriors.

Les persones interessades poden sol·licitar el bo de connectivitat a través d’aquest enllaç en línia fins al pròxim dilluns 30 de desembre o fins a exhaurir la partida pressupostària destinada a la convocatòria.